eCarExpo 2022

Mobility Sweden är medarrangör till eCar Expo som äger rum i Stockholm 29 april-1 maj 2022. Mässan fokuserar på elektrifiering av våra fordon och transporter och under dagarna arrangeras en mängd seminarier, provkörningar och mycket annat! 

Fredagar är branschdagar, lördag och söndag publikhelg med massa information, debatter och föreläsningar.


eCarExpo är:
– En mötesplats som omfamnar både den elektrifierade bilen och alla tänkbara tre- och tvåhjuliga elfordon som poppar upp med omställningen till eldrivet.

– Det är en mötes- och handelsplats för hela infrastrukturen bakom elektrifieringen, för techindustrin som förser fordonen med laddning och energiföretagen som ser till att vi får elkraft från alla olika källor.

– Det är en interaktiv mässa som ger besökarna möjlighet att provköra en rad av marknadens modeller på plats, med laddområde inomhus och i Friends Arena även hela provkörningsbanan under tak – tillsammans med Genévesalongen den enda bilmässa om erbjuder samma möjligheter.

– Det är en handelsplats där bilar köps och kontrakt tecknas i rasande fart – möjligheten att jämföra de nya produkterna på ett ställe blir avgörande för konsumenten som kan göra affären på plats och ta del av specialerbjudanden.

– eCarExpo är en tvåstadsmässa i Sverige, som finns i landets två stora befolkningscentrum; i Göteborg och Stockholm och har därmed en räckvidd till hälften av landets befolkning.

– Antalet utställare och besökare har tredubblats sedan starten 2016, och nådde 2020 i Stockholm 80 utställare respektive 14 650 besökare. 90 % av biltillverkarna som är representerade i landet deltog direkt via sina importbolag.